menu

IPL Laserontharing bij Wellnessoase Anahata: Alles wat u moet weten over MedCos IPL & IPL SHR

De zoektocht naar een effectieve manier om ongewenste haargroei te bestrijden, kan een eindeloze reis zijn. Bij Wellnessoase Anahata introduceren we de innovatieve MedCos IPL & IPL SHR ontharingsmethoden - een permanente oplossing voor al uw ontharingsproblemen. Hier beantwoorden we enkele van de meestgestelde vragen over deze geavanceerde behandeling.

Afbeelding

Wat is MedCos IPL & IPL SHR? Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen. Met MedCos IPL (Intense Pulsed Light) & IPL SHR (Super Hair Removal) verzekert u zich van hoogwaardige, langdurige ontharingsresultaten. Door gebruik te maken van lichtpulsen wordt warmte opgewekt in de haarzakjes, wat deze vernietigt en hergroei voorkomt. Deze methode is snel, vrijwel pijnloos en effectief voor diverse lichaamsdelen.

Hoe werkt het? Donker haar bevat melanine, een pigment dat licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte vernietigt de haarwortel, waardoor er geen nieuwe haartjes meer kunnen groeien. Dit maakt de behandeling met name effectief voor mensen met een lichte huid en donker haar. Het MedCos IPL & IPL SHR systeem is echter uitgerust met instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren, wat het geschikt maakt voor diverse cliënten.

Hoe snel zie ik effect? Na een paar behandelingen zult u al merken dat de haargroei vermindert. Voor een optimaal resultaat zijn meestal meerdere sessies nodig, afhankelijk van het behandelde gebied en de individuele haargroeicyclus.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk? De meeste haren bevinden zich in de rustfase en kunnen pas behandeld worden als ze in de groeifase komen. Daarom zijn gemiddeld 8 behandelingen nodig om een haarreductie van 80% tot 90% te bereiken. Jaarlijks adviseren wij 1 à 2 onderhoudsbehandelingen voor een blijvend resultaat.

Afbeelding

Is de behandeling pijnlijk? De meeste cliënten ervaren de lichtflits als een lichte prikkeling, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid tikt. Het is voor iedereen goed te doen en wordt over het algemeen als niet pijnlijk beschouwd.

Hoe lang duurt een behandeling? De duur varieert, afhankelijk van het behandelde gebied. Hier zijn enkele gemiddelden:

  • Bovenlip: 1 minuut
  • Oksels: 5 minuten
  • Bikinilijn: 5 minuten
  • Benen: 30 minuten
  • Volledige rug: 25 minuten

Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen zitten? Het is essentieel om de aangegeven behandelperiode strikt te volgen, vooral in het begin, om het gewenste resultaat te bereiken en de haargroeicyclus correct te volgen.

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden? Hoewel IPL geschikt is voor veel mensen, zijn er beperkingen. Mensen met een zeer donkere huid of zongebruinde huid en zij met blonde, rode of grijze haren (die weinig pigment bevatten) kunnen mogelijk niet de gewenste resultaten zien.

Hoe lang na de behandeling mag ik zonnen en waarom moet ik wachten? Na een IPL-behandeling is het essentieel om direct zonlicht te vermijden omdat uw huid gevoeliger is. Blootstelling aan de zon kan leiden tot pigmentveranderingen of verbranding. Het wordt aanbevolen om ten minste 4 tot 6 weken na een behandeling te wachten alvorens te zonnen.

Mag ik gebruik maken van zelfbruiningscrèmes of zonnebank? Na een IPL-behandeling moet u het gebruik van zelfbruiningscrèmes en zonnebanken vermijden tot uw huid volledig is hersteld. Dit helpt huidirritatie en mogelijke pigmentatieproblemen te voorkomen.

In conclusie, MedCos IPL & IPL SHR biedt een efficiënte en langdurige oplossing voor ongewenste haargroei. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met Wellnessoase Anahata. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden op uw weg naar een haarvrije toekomst.

Actie 1: 8+2 gratis* ( gelijk welke zone)

Voorbeeld oksels: €60 x 8 beurten: €480 - €120 korting

Actie 2: Per 4 zones= 3 zones betalen* ( goedkoopste zone gratis)

​​​​​​​* Vanaf 8 behandelingen 

ONLINE AFSRAAK
Welkom 💗! Vindt u geen beschikbaar moment? Bel ons 0479057407, wij zoeken graag een plaats voor u.
VRAGEN
Stel je vraag per mail of neem telefonisch contact op.

Verder lezen

Messenger logo
Chat